CVA-spreekuur

U hebt een beroerte gehad en mag na opname in het HagaZiekenhuis naar huis. In medische termen noemen we een beroerte ook wel Cerebro Vasculair Accident, afgekort CVA. U krijgt bij ontslag een afspraak mee voor de CVA-nazorgpoli. De afspraak op de CVA-nazorgpoli is tussen 4 - 8 weken na ontslag uit het ziekenhuis. De afspraak bestaat uit een gesprek met de CVA-verpleegkundige en/of de Physician Assistant. In deze folder leest u wat u kunt verwachten tijdens het CVA-nazorgspreekuur.

Voorbereiding

Bereid u voor op het spreekuur door na te denken over wat u wilt weten of wat u kwijt wilt. Waar maakt u zich bijvoorbeeld zorgen over, welke problemen heeft u, welke vragen heeft u? Maak eventueel een lijstje met vragen en onderwerpen om te voorkomen dat u iets vergeet. Neem ook een actueel overzicht mee van de medicijnen die u gebruikt.

Neem een naaste mee naar het spreekuur

Het spreekuur is nadrukkelijk ook bedoeld voor uw naaste(n) of iemand anders uit uw omgeving. Wij geven er de voorkeur aan dat u met iemand uit uw naaste omgeving naar het spreekuur komt.

Bezoek aan de CVA-nazorgpoli

Bij uw eerste bezoek aan de polikliniek controleert u eerst of uw gegevens nog actueel zijn. Denk hierbij aan uw adres en uw huisarts. Als er iets in uw gegevens is gewijzigd, kunt u dit laten veranderen bij de Inschrijfbalie op de begane grond. Het CVA-nazorgspreekuur is op de poli Neurologie, Els Borst-Eilersplein 275 in Den Haag. U meldt zich aan bij een van de aanmeldzuilen bij de hoofdingang.

Telefonisch spreekuur

Als het voor u niet mogelijk is om naar het spreekuur te komen op de polikliniek, kan de CVA-verpleegkundige/Physician Assistant u bellen. Bel met de polikliniek om uw afspraak te wijzigen.

Het spreekuur

Tijdens het spreekuur worden er onder meer vragen over uw dagelijks functioneren en uw welzijn gesteld. Hoe gaat het bijvoorbeeld met bewegen, eten en drinken en met de dagelijkse bezigheden, zoals het huishouden en boodschappen doen? Ook wordt er op de gevolgen van de beroerte voor uw omgeving en eventuele gevolgen op uw werk in gegaan.

Ook wordt de medische kant met u besproken. De uitslagen van de onderzoeken die u recent heeft gehad en de medicijnen komen aan bod. Ook de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte loopt u samen door.

Lichamelijk onderzoek

De CVA-verpleegkundige uw bloeddruk en hartslag. Als het nodig is, luistert de Physcian Assistant naar uw hart en doet lichamelijk onderzoek. Het kan zijn dat zij u voor verder onderzoek of behandeling doorverwijst naar andere deskundigen binnen of buiten het ziekenhuis. Denk hierbij aan thuiszorg,maatschappelijk werk of stichtingen en verenigingen die u praktisch kunnen ondersteunen in zorg- of huishoudelijke taken. Als het nodig is, vindt er overleg plaats met een neuroloog.

Het gesprek eindigt met informatie en praktische tips over het omgaan met de gevolgen van een beroerte. Als het nodig is, verwijzen wij u door naar overige disciplines. De afspraak duurt ongeveer 60 minuten.

Informatie

Tijdens het gesprek krijgt u veel informatie. Ter ondersteuning krijgt u folders mee over onderwerpen die op u van toepassing zijn. Hierin vindt u ook de adviezen zoals afgesproken. Na de eerste afspraak krijgt uw huisarts een brief met de bevindingen en afspraken.

Vervolgafspraak

Als het nodig of wenselijk is, maken wij een vervolgafspraak met u.

Ten slotte

Als u onverhoopt niet op het CVA-nazorgspreekuur kan komen of als u de afspraak wilt wijzigen, kunt u bellen met de polikliniek Neurologie, bereikbaar:

  • van maandag tot en met vrijdag
  • tussen 8.30 en 16.30 uur
  • telefoon: (070) 210 2381

Vragen

Heeft u nog vragen voor of na het CVA nazorgbezoek, dan kunt u contact opnemen met de poli Neurologie. U kunt ook een e-mail sturen naar nazorgneurologie@hagaziekenhuis.nl

Wat vindt u van deze patiënteninformatie?

Wij horen graag uw mening over deze folder. Wilt u na het lezen enkele vragen beantwoorden? U vindt de vragen via deze link: https://folders.hagaziekenhuis.nl/2228. Dank u wel.

Spreekt u geen of slecht Nederlands?

De informatie in deze folder is belangrijk voor u. Als u moeite heeft met de Nederlandse taal, zorg dan dat u deze folder samen met iemand leest die de informatie voor u vertaalt of uitlegt.

Do you speak Dutch poorly or not at all?

This brochure contains information that is important for you. If you have difficulty understanding Dutch, please read this brochure with someone who can translate or explain the information to you.

Czy Państwa znajomość języka niderlandzkiego jest żadna lub słaba?

Informacje zawarte w tym folderze są ważne dla Państwa. Jeśli język niderlandzki sprawia Państwu trudność, postarajcie się przeczytać informacje zawarte w tym folderze z kimś, kto może Państwu je przetłumaczyć lub objaśnić.

Hollandaca dilini hiç konuşamıyor musunuz veya kötü mü konuşuyorsunuz?

Bu broşürdeki bilgi sizin için önemlidir. Hollandaca dilinde zorlanıyorsanız, bu broşürü, size tercüme edecek ya da açıklayacak biriyle birlikte okuyun.

إذا كنتم لا تتحدثون اللغة الهولندية أو تتحدثونها بشكل سيء إن المعلومات الموجودة في هذا المنشور مهمة بالنسبة لكم. إذا كانت لديكم صعوبة في اللغة الهولندية، فاحرصوا عندئذ على قراءة هذا المنشور مع شخص يترجم المعلومات أو يشرحها لكم.

Deel deze informatie